MATILDA - FINTESS AND HEALTH

Kategori: Texter

DU SKA HÅLLA KÄFTEN!!

Jag blir så jävla arg att jag inte vet vart och hur jag ska börja. Jag vet att många LÄS TJEJER, känner igen sig i det här och JA det är i princip bara killar som gör så här. Har aldrig i mitt liv hört någon kille som fått höra något liknande av en tjej. Igår var jag påväg in i affären där jag bor. När jag hoppar av bilen tutar en skåpbil varav en av svinen i bilen hänger sig utanför rutan och ropar ¨NICE ASS¨ varpå jag räcker fingret. Jag går in i affären och känner mig typ hjälplös? Att dom kör vidare och säkerligen skriker så igen på flera tjejer. DET ÄR INTE OKEJ! När i helvetet ska ni fatta? VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER? 

Vi kan ta en annan historia. När jag slutade jobb sent en kväll kl 22 och var på väg till min bil som stod parkerad 1 min från jobbet. På den korta vägen går det förbi 2 killar varav den ena rör sig mot mig och frågar ¨Åh kan jag få en kyss??¨ Varpå jag bara säger nej för jag vet helt ärligt inte vad dom skulle vara kapabla till om jag hade varit lite kaxigare och sagt till ordentligt. Det är inte okej att man varken gör så här på skämt eller seriöst. Man beter sig lika mot alla människor och jag tvivlar ju på att dom hade gjort det om en snubbe eller tant i 80 års åldern hade gått förbi. Man gör skillnad på folk och anser att jo men den här tjejen är det okej göra så här mot. NEJ DET ÄR INTE OKEJ MOT NÅGON? Jag kan räkna upp mängder av liknande historier som jag blivit utsatt för, som mina tjejkompisar har blivit utsatt för, som tjejer jag inte känner har blivit utsatt för. Jag backar er alla tjejer i det här. Ser jag någon bli utsatt för det här säger jag till. Jag vet att det finns många som känner sig hjälplösa i såna här situationer och inte riktigt vågar säga ifrån. Jag förstår er. Verkligen. 

Till alla er så kallade män som gör så här, jag hoppas innerligt att ni aldrig får en kille som ni överför samma syn och beteende mot kvinnor på. Jag hoppas att ni inte heller får en tjej som ni överför en rädsla av att inte säga ifrån när sånt här sker för man tror att det är okej. 

FY!

drinks

Jag tror inte det finns något värre än avundsjuka människor som trycker ner andra. Jag själv kan ta mycket skit men det finns så många som inte har det psyket och varför ska man ens behöva ha det? VARFÖR känner vissa människor att dom behöver klanka ner på någon annan. Jag tror inte man mår bra i sig själv om man behöver göra det eller så är det något allvarligt fel på en. Det finns säkert många människor som jag inte diggar men jag skulle aldrig trycka ner någon för det. Det är sällan jag får taskiga kommentarer men när jag har fått det så lyser det osäkerhet Jag blir så irriterad när jag ser hur elaka människor är, speciellt på internet. Folk verkar tro att man kan skriva vad som helst till någon annan på internet. Fy skäms på er!

Jag hoppas att detta en vacker dag blir ändring på det här. För det jag bevittnar varje dag på sociala medier är inget jag vill att mina barn ska växa upp till. 

Two souls don't find each other by simple accident

 

loveflowerssea

Hjärtan läker men ibland tar det tid. Väldigt lång tid. Ibland tror man att det aldrig kommer gå, sen är det som att det bara släpper och allt går. Ungefär som att sitta med en lång ekvation i skolan och inte kunna lösa den, testa nya lösningar, sudda ut och göra om - så löser sig allt plötsligt när man lägger den sista siffran rätt. Den bästa känslan som finns. Hjärtesorg handlar om tålamod och styrka. Sen uppskattar man livet tusen gånger mer efter allt... när man gått och blivit lycklig igen. Och då är man tacksam när det kommer in folk i ens liv som får en att bli glad. Bara så, helt enkelt glad.

 

EN VÄN

flowersdogheart

Man kan vara vänskaplig, man kan vara vänner, man kan vara väninnor, men ord är ord och det är alltid handlingar som räknas.
 Jag tycker nog att det handlar om det där bandet, mellan två människor. En kemi byggd på vägval och livsöden. Det bekräftande behovet av att bli omtyckt och att göra nytta i någon annans liv. Om man inte fyller en funktion i sin väns liv är man ingen vän själv. Ge det du vill ha själv. Be inte om det du inte själv kan ge. Det handlar nog för den delen heller inte bara om oegoistiskt tänkande. För ingen går någonsin in i något utan att vinna något själv på det, vare sig du vinner för att du får något tillbaka eller för att du känner att du gjort något bra. Det handlar inte om att bara ge, det handlar om att både ge och ta, klyschigt nog. Finnas där, ställa upp, dela tårar och dela sprickor. Inte bara sitta på ett café och se kaffet som ett tecken på att man har samhörighet i varandras liv. Vänskap baseras inte på hur många ord som yttras, inte heller på hur ofta man ses. Eller vart man ses. Utan på vad som finnas där emellan och vad bandet emellan är byggt på.

- Tillit och den tysta överenskommelsen att man finns bara ett steg efter. I mina ögon är en bra vän någon som får dig att inse att den går bakom dig för att ta emot dig om du faller, men som samtidigt går precis bredvid dig och delar allt du ser och ger till världen i övrigt. Någon som är modig nog att peka på dina dåliga sidor likväl som dina bra. För då vet du att ärligheten ligger som ett balsam över ert band. Alltid, självklart, i den mängd som är nödvändig för att man ska bli en bättre människa, och inte bara för ärlighetens skull.


Ironiskt nog:
 Alla människor är egoistiska, och det är hungern efter att uppnå den där känslan av att man gör något för någon annan så att man mår bra själv, som faktiskt gör att vänskap existerar och fungerar.

 

 

ENJOY LIFE

foodice creamfashion


Jag inleder veckan med en vilodag. Fika med lite vänner och ingen träning för att sedan köra på resten av veckan. 5 dagar har jag lovat mig själv att springa för att återfå den kondition jag en gång hade och för att jag mår så jäkla bra efteråt.

När någon frågar mig hur ofta jag tränar eller vad jag brukar äta så vill jag oftast inte svara. För det spelar ingen roll för mig. Jag tränar på till jag känner att min kropp behöver vila. Jag äter när min mage är hungrig, därav också väldigt svåra frågor att svara på då jag på en vecka ibland kan träna 5 ggr och en annan vecka 3 ggr. 

Jag lyssnar på min kropp helt enkelt och nu på senare tid har den sagt till mig att den vill ha lite mindre onyttigt och mer konditionsträning. Men det betyder inte att jag inte kan ta en fika någon gång eller strunta i att träna. Jag tror balans är det viktigaste. Att svälta sig eller att hets-äta tror jag inte på. 

Lev livet. Lyssna på din kropp. Gör vad DU vill. Nu blir det måndags-fika, puss på er!!

GLÖM ALDRIG

Det är så lätt att glömma det goda i livet. Så mycket fokus man kan lägga på onödiga saker. Men vad hjälper det i slutändan? Den negativa energin du bär på är en onödig börda. Vi alla hamnar där någon gång på grund av olika anledningar. Och visst är det okej att gråta, hata och tycka livet är piss ibland. Men livet är underbart och vi måste lära oss att njuta av det mer. Den som säger att man inte ska få för mycket av det goda vet inte vad han snackar om. 

Det finns ingen som kan styra över sitt eget mående mer än en själv. Och vi glömmer det så ofta. Det är mycket lättare att lägga över skulden på någon annan. Men det är, du, bara DU som styr över det. Den dagen du tror något annat är den dagen du har gått vilse.


                      white  rose

Alla låtar tar slut. Men är det en anledning till att inte njuta av musiken?

♥

TumblrStyle Classycgalcaffein

Jag har varit med om smärta. Jag har känt något som många inte har gjort. Jag vet vad ångest innebär, jag vet hur det känns att vara krossad, att känna sig ensam. Men något som jag stått fast vid, är att aldrig låta någon ta min lycka ifrån mig. Varje dag vaknar jag med lycka i hela kroppen, även om jag grät mig själv till sömns kvällen innan.


För problemen kommer alltid att finnas. Och någon kommer alltid tycka illa om dig. Men man kan inte låta det stoppa en från att leva. Man måste lära sig att njuta av stunden. För man kan inte leva i framtiden och man kan inte leva i det förflutna. Så det enda man egentligen kan göra är att vara lycklig över allt man har i livet och aldrig placera sin lycka i någon annan människas händer.

HEROIN   Fitspo babe PRINCE$A | via Tumblr

Är inte heroinet precis som kärleken? Lika stark, oförklarlig, lidande. När man är beredd att offra allt för att vinna något. Kemiskt eller skapat av dina egna sinnen, är det inte samma okontrollerbara känsla? Jag offrar allt för det här. Jag bor på gatan, lämnar alla jag håller kär, sviker alla och mest av alla mig själv bara jag får ha det i mitt liv. Vid min sida. Eller den.

 

Minns så starkt känslan av att titta på honom och verkligen tänka att ingenting spelar någon roll i jämförelse med honom. Hans andetag så mycket mer värda än alla andras, inklusive mina egna. Det finns så många former av kärlek, den ter sig på så många sätt och kommer i nya versioner genom livet. Men det finns en kärlek, en speciell kärlek, som känns precis som jag kan tänka mig att alla beroenden känns, vilka de än må vara.

 

YOU MAKE ME FEEL

                         ALOHA ☼ Tumblr G 

Det viktigaste man kan göra, det är att lära känna sig själv. När man börjar göra det är man rätt ute. Jag tycker det är alldeles fascinerande att lära känna mig själv. Det finns så många delar jag inte förstått mig på men nu gör mer och mer. Som alla mina känslor, alltså, de är helt sjuka. Detta starka behov av att känna något, vad som helst, det är otroligt. Men jag har accepterat dem och jag vet att de ibland är både överdrivna eller till och med påhittade. Jag kan ställa mig utanför mina känslor och skratta åt dem, jag förstår att de ibland är uppfunna i mitt lilla huvud. Låter det sjukt? Kanske, men det är så jag är. Överdriven i mina känslor, mitt agerande, i mina val. Jag pratar alltid för högt och bråkar för mycket. Älskar för länge och hatar för starkt.

L0VE


     http://sajedaa.tumblr.com/ You had me at ...

Ibland hittar man någon som man bara klickar med. Det behövs inga knep eller någon kamp. Det är enkelt och okomplicerat redan från början. Den rena och ovanliga känslan när det händer. När du vet från start att det här är något bra, det här är rent och som det ska vara. Det här kommer att bli roligt. Fritt från osäkerhet och rädsla. Ni vet, när man ser på någon och brister ut i ett skratt fyllt av värme och förhoppningar. Känslan av att det är nu det börjar. Om jag får välja mellan alla sinnestillstånd man kan känna, så är det här min favorit. Den leken som inte är något mer än en lek - inga spel, inget fusk. Att spela svår är ett minne blott. När man vågar ringa när man känner för det och veta att han svarar. När man ses och med ens blir barnsligt glad över personens närvaro.

 

När man, utan att man förstår det själv, blir en gladare människa av den människan. När hjärtat känns lättare och det svåra inte alls är speciellt svårt. Å den känslan, den som fyller upp hela magen med lättsamhet. Tänk hur speciellt det är att en person kan göra mig till en bättre person bara av närvaron i mitt liv. Det alldeles ljuvliga i när han retas med mig. När någon tar fram den barnsliga sidan, den som annars inte syns så ofta i ett liv där man ska vara vuxen.

 

Precis den känslan som får en att glömma vad kärlek har gjort med en tidigare. Så självklart att våga igen när man minns hur kärlek spelas ut i alla regnbågens färger. Det existerar så oändligt många former av kärlek. Övertygelsen som tillslut når en av att det är värt det, det är verkligen värt det, att få bubbla av skratt igen och känna den där fullkomligt ljuva känslan av ny förälskelse.

 

EN DRÖM

     -(2) Timeline Photos | via FacebookWhile there is life


Jag tackar dagligen högre makter för att människor som står mig nära är friska och är vid liv. Det finns dagar då jag tar vissa saker förgivet och efteråt skäms jag. Allt kan vara borta på en sekund och hur fan ska jag då kunna leva med mig själv om jag strundade i att även uppskatta dom små sakerna i livet. Sen tror jag det är en försvarsmekanism att om allt är lite för bra så blir man rädd och stänger av. Varför vet jag inte då det inte finns någon anledning till att inte njuta av allt när det är som bäst. 

Sen läser jag i tidningen och på nythetssidor om unga flickor som försvinner och hittas mördade och hur människor är så brutala som skjuter och knivhugger en annan individ som avlider. Hur äldre damer blir rånade och även misshandlade och lämnade på trottoaren medvetslösa. Det sker hela tiden och det vi ser i media är inte allt, men det är tillräckligt för att jag ska bli rädd och skrämd. Att det kan vara min bästavän, pojkvän, familjemedlem eller mormor som blir utsatt. Hemska tanke men den finns där och den är på riktigt.

Jag vill se en förändrad värld. Jag vill att våra framtida barn ska få växa upp i en trygg miljö där man inte behöver lära varandra att skydda sig om det skulle hända något och att man inte ska gå ut efter kl 22. Jag vet att vi är långt ifrån det här nu, men det är min dröm och jag önskar inget hellre än att den blir sann. 

WORDS

    poem follow you back true
   ~ Untitled | via Tumblr We should all do this.
     Untitled 🌍
Vet ni hur mycket jag älskar ord? Det är verkligen ALLT. Jag vet att man säger ¨action speaks louder than words¨ men jag håller inte alltid med. Ord för mig har alltid varit något speciellt. Jag har skrivit över 100 texter i mitt liv och det har varit min terapi, speciellt när jag var inne i min värsta period och mådde som sämst. Jag skriver inte perfekt därför har jag inte höga krav när jag läser en text för jag kan ändå se det vackra och helheten.

Jag tackar weheartit.com för där hittar jag massa fina citat som får mig att tappa andan.

GÖR NÅGONTING ÅT DET

    😍😍😍 keep calm and merry rich | via Tumblr --

Om något i ditt liv är dåligt, gör någonting åt det. Om det inte hjälper, ta bort det. Om något tynger ditt hjärta, lätta det. Om något känns jobbigt, lös det. Vänta inte på att saker ska hända. Se till att det händer. Låt det hända. Välkomna misstag och äventyr. Lita på att de som älskar dig alltid vill dig väl. Lite på att du alltid vill väl till de du älskar. Våga göra hellre än att ångra. Skratta åt dina misstag och lär dig vara stark. Våga visa svaghet. Älska högt och mycket hellre än försiktigt. Håll aldrig tillbaka. Stanna upp och tänk efter, är jag där jag vill vara? Gör något åt det annars.

Njut när det är fint och håll ut när det är fult. Var tacksam.