MATILDA - FINTESS AND HEALTH

EN VÄN

flowersdogheart

Man kan vara vänskaplig, man kan vara vänner, man kan vara väninnor, men ord är ord och det är alltid handlingar som räknas.
 Jag tycker nog att det handlar om det där bandet, mellan två människor. En kemi byggd på vägval och livsöden. Det bekräftande behovet av att bli omtyckt och att göra nytta i någon annans liv. Om man inte fyller en funktion i sin väns liv är man ingen vän själv. Ge det du vill ha själv. Be inte om det du inte själv kan ge. Det handlar nog för den delen heller inte bara om oegoistiskt tänkande. För ingen går någonsin in i något utan att vinna något själv på det, vare sig du vinner för att du får något tillbaka eller för att du känner att du gjort något bra. Det handlar inte om att bara ge, det handlar om att både ge och ta, klyschigt nog. Finnas där, ställa upp, dela tårar och dela sprickor. Inte bara sitta på ett café och se kaffet som ett tecken på att man har samhörighet i varandras liv. Vänskap baseras inte på hur många ord som yttras, inte heller på hur ofta man ses. Eller vart man ses. Utan på vad som finnas där emellan och vad bandet emellan är byggt på.

- Tillit och den tysta överenskommelsen att man finns bara ett steg efter. I mina ögon är en bra vän någon som får dig att inse att den går bakom dig för att ta emot dig om du faller, men som samtidigt går precis bredvid dig och delar allt du ser och ger till världen i övrigt. Någon som är modig nog att peka på dina dåliga sidor likväl som dina bra. För då vet du att ärligheten ligger som ett balsam över ert band. Alltid, självklart, i den mängd som är nödvändig för att man ska bli en bättre människa, och inte bara för ärlighetens skull.


Ironiskt nog:
 Alla människor är egoistiska, och det är hungern efter att uppnå den där känslan av att man gör något för någon annan så att man mår bra själv, som faktiskt gör att vänskap existerar och fungerar.

 

 

24 mars 2016 11:00 | Texter |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas